توانمندی پیوسته‌نگر (connectedness): قهرمان انسجام تیمی

توانمندی پیوسته‌نگر در یک نگاه

افراد با توانمندی پیوسته‌نگر، افرادی متواضع بوده که قادر به برقراری روابطی انسانی و به دور از چارچوب‌های سازمانی در محل کار هستند. این افراد به زیردستان خود نگاه بالا به پایین نداشته، به کسی ظلم نکرده و در پی کمک به دیگران هستند. در نتیجه، انسجام تیمی و تعلق افراد به سازمان افزایش می‌یابد.

ویژگی‌های کلیدی توانمندی پیوسته‌نگر

اثر پروانه‌ای در سازمان

اثر پروانه‌ای بر پایه این ایده بنا شده است که رویدادهای کوچک و به ظاهر بی‌اهمیت، ممکن است در نهایت منجر به عواقب بسیار بزرگ‌تری شوند.

افراد پیوسته‌نگر به اصل اثر پروانه‌ای معتقد هستند. اگر ظلمی به نیرویی شود، تمام سازمان آسیب خواهد دید و اگر خیری به نیرویی برسد، باز هم بر روی تمام افراد اثر می‌گذارد. به بیانی دیگر، هر اتفاقی دلیلی دارد و تمام موجودات دنیا به هم متصل هستند. این باور معنوی اگر در رده‌های بالای سازمانی وجود داشته باشد، میزان نابرابری و تبعیض میان افراد به حداقل میزان ممکن می‌رسد.

از بین رفتن نگاه طبقاتی در سازمان

نگاه طبقاتی اگر در مسیر منفی قرار بگیرد، می‌تواند به دیکتاتوری در سازمان منجر شود. نتیجه آن تملق و دورویی میان افراد سازمان و زیرآب‌زنی خواهد بود. اما از آن‌سو اگر توانمندی پیوسته‌نگر در مدیران سازمان وجود داشته باشد، این نگاه بالا به پایین تبدیل به نگاهی دوستانه و هم‌افزایانه شده و افراد احساس صمیمت بیشتری با همکاران خود می‌کنند.

بیان راحت‌تر مسائل سازمانی و شخصی

وجود توانمندی پیوسته‌نگر باعث ایجاد ارتباطی انسانی شده که فراتر از روابط صرفاً سازمانی است. در نتیجه این ارتباط، افراد به راحتی مشکلات و مسائل خود را در محیط کار یا مسائل شخصی که بر روی کارشان اثرگذار است را مطرح کرده و با هم‌فکری همکار بالادستی خود، راه‌حلی برای آن پیدا می‌کنند. به عبارت دیگر، افراد پیوسته‌نگر افرادی دلسوز و پذیرا هستند که همکاران‌شان با آن‌ها احساس راحتی می‌کنند.

ایجاد یکپارچه‌گی در تیم

نتیجه ارتباط انسانی در تیم، ایجاد تیمی همدل و یک‌پارچه می‌شود که تمام اعضای تیم در حال کمک‌رسانی به دیگر اعضا هستند، زیرا می‌دانند که با کمک به همکاران به خودشان کمک کرده‌اند. در چنین تیمی رئیس معنایی ندارد و همه اعضا به یکدیگر احترام می‌گذارند.

اثر فعالیت‌ها در مقیاس بزرگ

افراد پیوسته‌نگر قادرند تا تأثیر مسائل کوچک را در ابعاد بسیار بزرگ و کلان مشاهده کنند. دقیقاً مانند دومینویی که هر جزئی از جزء دیگر بزرگ‌تر است و نهایتاً منجر به حرکت جسمی بسیار بزرگ می‌شود. این توانمندی برای مشاوره منابع انسانی می‌تواند کاربرد داشته باشد و به افرادی که از فعالیت شغلی خود رضایت نداشته و احساس مؤثر بودن در تیم ندارند، تأثیرشان را نشان می‌دهد.

ایجاد احساس ارزشمندی در دیگران

بطور کلی دونالد کلیفتون هم توانمندی پیوسته‌نگر را برای افراد متخصص در حوزه مشاوره بسیار کاربردی دانست. افراد پیوسته‌نگر می‌توانند اثر یک فرد را در جامعه اطرافش و سپس در مقیاس بسیار وسیع‌تر نشان دهند و به افراد دیگر کمک کنند تا به خودشان، توانمندی‌های‌شان و فعالیت حرفه‌ای‌شان باور داشته باشند. همچنین در نتیجه وجود افراد با توانمندی پیوسته‌نگر در تیم، اعضا مقاومت بیشتری در برابر اتفاقات ناراحت‌کننده و غیرمترقبه خواهند داشت.

اهداف کاری فراتر

افراد پیوسته‌نگر عمیقاً معتقد هستند که اهداف زندگی بسیار فراتر از زندگی کسل‌کننده و روزمره هستند. این نگاه باعث رشد و تعالی همه‌جانبه افراد تیم می‌شود. محتوای اهداف افراد پیوسته‌نگر بستگی به فرهنگ و تربیت آن‌ها دارد اما نگاه این افراد به نیرویی قدرتمند و والا در جهان، باعث ایجاد اطمینان در اطرافیان می‌شود.

توجه به اشتراکات در افراد

هر چقدر هم اعضای تیم با یکدیگر متفاوت باشند، افراد پیوسته‌نگر به دنبال وجوه اشتراک میان تجربیات، زبان و فرهنگ‌ها هستند. این افراد با تکیه بر اشتراکات، موقعیت گفتگو را در تیم ایجاد کرده و یخ تیم را می‌شکانند. این خصوصیت میان افراد با توانمندی اجتماعی و پیوسته‌نگر یکسان است. افراد پیوسته‌نگر با پیدا کردن نقاط مشترک سر صحبت را باز می‌کنند و در ادامه همه اعضای تیم با هم بیشتر آشنا می‌شوند، درحالیکه افراد اجتماعی با زبان‌بازی سر صحبت را باز کرده و نهایتاً طرف مقابل با خودشان شروع به صحبت می‌کند.

نقاط کور توانمندی پیوسته‌نگر

انفعال بیش از حد

افراد پیوسته‌نگر هنگامی که با خبر ناکامی، ناراحتی یا سوگ یکی از همکاران مواجه می‌شوند، ممکن است واکنشی بسیار خنثی و پذیرا نشان دهند. بطوریکه انگار این اتفاق را انتظار داشته یا برای آن‌ها طبیعی است. این نگاه منفعلانه نسبت به دنیا می‌تواند برای همکاران‌شان آزاردهنده باشد.

Yes, very sad.
Anyway!

مورد تمسخر قرار گرفتن

نگاه پیوسته‌نگرانه نسبت به دنیا چندان برای همه افراد واضح و ملموس نیست. این نگاه را با هیچ منطق و استدلالی نمی‌توان توجیه کرد. در نتیجه محتمل است که بعضی از همکاران که روحیه تمسخر کردن داشته باشند ( در نگاه نظریه صفات یا نئو با هیجان مثبت زیاد و درک دیگران کم همراه است)، شروع به مسخره کردن آن‌ها کنند. در چنین شرایطی به عنوان کارفرما حتما دقت نمائید و اگر سازمان شما دارای چنین افرادی است، برای جذب نیروی پیوسته‌نگر حتما تأمل کنید که آیا در محیط سازمان شما کارایی دارد یا خیر.

نمونه‌ای از توانمندی پیوسته‌نگر

زن جوانی که با لبخند به کاسه غلات شکلاتی خود نگاه می‌کند.

«مریم. ت» مدیر فروشگاه:

گاهی اوقات صبح‌ها به کاسه غلات خود نگاه می‌کنم و به صدها انسانی فکر می‌کنم که در تهیه کاسه غلات من سهیم بوده‌اند: کشاورزان در مزرعه، شیمی‌دانانی که سموم دفع آفات را می‌سازند، کارگران انبار در کارخانه‌های تهیه غذا، حتی بازاریاب‌هایی که مرا برای خرید این جعبه، و نه جعبه کناری‌اش در قفسه فروشگاه، متقاعد کرده‌اند. می‌دانم به نظر عجیب می‌آید اما من از آن‌ها تشکر می‌کنم و تنها همین موضوع باعث می‌شود که احساس تعلق بیشتری به زندگی داشته باشم، اتصال بیشتری با همه‌چیز برقرار کرده و کمتر احساس تنهایی کنم.

تطبیق نظریه کلیفتون با پنج عامل بزرگ شخصیتی در تست نئو و نیازهای اساسی گلاسر

بر اساس نظریه پنج عامل بزرگ شخصیتی در تست شخصیت‌شناسی نئو افراد با توانمندی پیوسته‌نگر نمرات بالایی در زیرمقیاس‌های نوع‌دوستی و درک دیگران از مقیاس دل‌پذیر بودن و نمرات بالایی در زیرمقیاس‌های ارزش‌ها و ایده‌ها از گشودگی به تجربه دارند.

توانمندی پیوسته‌نگر همبستگی مثبتی با نیاز به بقا و عشق و تعلق دارد.

جذب و استخدام افراد با توانمندی پیوسته‌نگر

اگر سازمان شما نیاز به نزدیک شدن بیشتر افراد، تعلق بیشتر نسبت به سازمان، احساس خود ارزشی بیشتر و نهایتاً یکپارچگی بیشتر داشته باشد، افراد پیوسته‌نگر می‌توانند بهترین گزینه‌ی جذب و استخدام باشند. همچنین اگر نیروی منابع انسانی، روان‌شناس صنعتی‌سازمانی، مسئول دفتر یا مدیر استخدام می‌کنید، وجود این توانمندی در افراد مورد نظر می‌تواند به عنوان مزیت محسوب شود.

توانمندی‌های ذاتی خود را می‌شناسید؟

توانمندی پیوسته‌نگر یکی از ۳۴ توانمندی اصلی در تست کلیفتون (CliftonStrengths) است. این تست، که توسط دونالد کلیفتون طراحی شده، برای شناسایی نقاط قوت و توانمندی‌های افراد در محیط کار استفاده می‌شود. انجام تست کلیفتون به افراد کمک می‌کند تا توانمندی‌های ذاتی خود را بشناسند و از آن‌ها در جهت بهبود عملکرد شغلی و رضایت شخصی استفاده کنند. برای سازمان‌ها، این تست ابزاری ارزشمند برای مدیریت منابع انسانی، تشکیل تیم‌های کاری موثر، و توسعه رهبری است. شناخت توانمندی‌هایی مانند پیوسته‌نگری می‌تواند به ایجاد محیط کاری منسجم‌تر و روابط کاری قوی‌تر منجر شود، که در نهایت به افزایش بهره‌وری و رضایت شغلی کمک می‌کند.

سنجمان را امتحان کنید!

با استفاده از سنجمان، در زمان صرفه جویی کنید

مطالب مرتبط