مشاغل تولیدی

مشاغل تولیدی

بسته به اندازه شرکت و کالای تولیدی، مشاغل تولیدی متنوعی وجود دارد. به همین دلیل، وظایف شغلی، تحصیلات مورد نیاز و میانگین حقوق در هر پست تولیدی متفاوت است. درک اینکه شغل تولیدی چیست می‌تواند در تعیین مسیر شغلی مناسب برای شما مفید باشد. در این مقاله، بیان می‌کنیم که کار تولیدی چیست و بینشی در مورد مسیرهای شغلی مختلف موجود در این بخش شغلی ارائه خواهیم داد.

شغل تولیدی چیست؟

یک شغل تولیدی شامل ایجاد محصولات جدید یا از مواد خام یا با مونتاژ اجزای مختلف از طریق ابزارهای فیزیکی، شیمیایی یا مکانیکی است. تولید می‌تواند در مقیاس بزرگ برای اقلامی مانند تلفن، ماشین، کامپیوتر و غذا و نوشیدنی وجود داشته باشد. همچنین می‌تواند برای محصولاتی مانند خیاطی سفارشی و سایر موارد غیر استاندارد یا عملیات سفارشی کوچکتر باشد. تولید محصولات تقریبأ در هر صنعتی وجود دارد، از جمله:

  • مراقبت های بهداشتی
  • ساخت و ساز
  • منسوجات
  • فن آوری
  • صنایع نظامی

در حالی که بسیاری از جنبه‌های تولید خودکار هستند، هنوز موقعیت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف وجود دارد. کسانی که حرفه‌ای را در تولید شروع می‌کنند نیز می‌توانند رشد را تجربه کنند. برخی از افراد از یک طبقه تولید شروع می‌کنند، به سمت تضمین کیفیت یا کنترل می‌روند و به مدیریت یا تدارکات ارتقا می‌یابند. مهندسان و مدیران پروژه نیز می‌توانند در این زمینه سرآمد باشند.

مشاغل در صنعت تولید

مشاغل تولیدی می توانند در محیط های بسیار متفاوتی انجام شوند و بسته به خود موقعیت، به مجموعه مهارت‌ها یا لیستی از مسئولیت های متنوع نیاز دارند. در اینجا 12 شغل رایج در صنعت تولید را بیان می‌کنیم:

1. نانوا

نانوایان تجاری در تاسیسات بزرگ تولیدی کار می‌کنند و محصولات پخته شده مختلف مانند شیرینی و کیک را تولید می‌کنند. در حالی که نانوایان در نانوایی‌های مقیاس کوچک مواد لازم را برای تهیه شیرینی برای ویترین فروشگاه خود کنار هم قرار می‌دهند، نانوایان تجاری ملزم به استفاده از ماشین آلات سنگین برای تولید انبوه محصولات پخته شده هستند.

نانوایان ساعت های طولانی کار می‌کنند و نیاز به فداکاری و اشتیاق زیادی برای خط تولید خود دارند. آنها همچنین باید مهارت‌های پخت و توانایی کار به عنوان بخشی از یک تیم را داشته باشند. برخی از نانوایان ممکن است برای توسعه مهارت‌های خود در یک مدرسه آشپزی شرکت کنند، اما هیچ آموزش رسمی لازم نیست.

2. مونتاژ کننده

مونتاژکنندگان دستورالعمل‌ها را مطالعه می‌کنند تا فرآیند کار یا ساخت و ساز را درک کنند. آنها همچنین قطعات را اندازه‌گیری، اتصال و جوش می‌دهند. اسمبلرها باید ارتباطات خوبی داشته باشند، دانش فنی داشته باشند و در استفاده از ابزارها و ماشین آلات مهارت داشته باشند. مونتاژکنندگان ملزم به داشتن مدرک دیپلم دبیرستان یا معادل آن هستند.

3. انبارداری

کارگران انبار وظایف مختلفی از جمله آماده‌سازی و ثبت سفارش، ارسال کالا و تکمیل تحویل را بر عهده دارند. همچنین وظیفه آنها ردیابی و تخلیه کالاهای مختلف موجود در انبارشان است. کارگران انبار باید دارای دیپلم دبیرستان و تجربه کار در این زمینه باشند. آنها همچنین باید مهارت‌های مدیریت زمان و سازماندهی بالایی داشته باشند.

4. نجاری

کارگران نجاری وظیفه ساخت محصولات مختلف چوبی مانند میزهای غذاخوری یا مراکز سرگرمی را دارند. آنها باید نقشه ها و شماتیک‌های مختلف را برای راه‌اندازی ماشین آلات مورد نیاز برای پروژه های چوبی خود درک کنند. کارگران نجاری برای کار در این حرفه باید دارای مدرک دیپلم متوسطه یا معادل آن باشند.

5. بازرس کنترل کیفیت

بازرسان کنترل کیفیت بر عملیات نظارت می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که محصولات مطابق با استانداردها تولید می‌شوند. آنها مشخصات را بررسی می‌کنند، بر فرآیندها نظارت می‌کنند و عیوب کالاها و مواد را شناسایی می‌کنند. برخی از بازرسان کنترل کیفیت برای بهبود کارایی و دقت ماشین آلات و عملیات پیشنهاداتی ارائه می‌کنند. این متخصصان تولید نیاز به توجه به جزئیات و مهارت‌های تحلیلی برای شناسایی مشکلات و رفع آنها دارند. برای تبدیل شدن به یک بازرس کنترل کیفیت، داوطلبان نیاز به دیپلم دبیرستان یا معادل آن دارند.

6. خیاط

خیاط‌ها در صورت نیاز مشتریان تغییراتی در اقلام لباس ایجاد می‌کنند. این می‌تواند شامل هر چیزی باشد، از افزودن بالشتک های شانه گرفته تا ترمیم درزها و رفع سجاف‌ها. خیاط‌ها با مشتریان ملاقات می‌کنند تا اندازه‌گیری‌های آنها را انجام دهند و تنظیمات مناسب را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که لباس‌های آنها به درستی با مشتری مطابقت دارد. توجه زیاد به جزئیات و صبر کلی، دارایی‌های بزرگی هستند که در این موقعیت باید داشته باشید. برخی از خیاطی‌ها به خیاط‌های سطح ابتدایی نیاز داشته باشند که دیپلم دبیرستان یا معادل آن را داشته باشند.

7. تکنسین ساخت

تکنسین های تولیدی مسئول راه‌اندازی و بهره‌برداری از تجهیزات و همچنین انجام تنظیمات لازم برای رعایت استانداردهای ایمنی و کیفیت هستند. تکنسین‌های تولیدی اغلب مهارت‌های فنی و مکانیکی خود را با هم ترکیب می‌کنند تا کار خود را انجام دهند. حداقل، آنها باید دیپلم دبیرستان داشته باشند. با این حال، بسیاری از آنها دارای مدرک فوق لیسانس یا مدرک کاردانی هستند. بسیاری از مهارت های آنها را می‌توان در کار آموخت.

8. جوشکار

جوشکارها مسئول برنامه‌ریزی و مونتاژ سازه‌ها و تجهیزات فلزی هستند. آنها همچنین وظیفه نگهداری ماشین آلات جوشکاری مختلف را بر عهده دارند. آنها با استفاده از دانش خود از تکنیک‌های مختلف، چیزهایی مانند لوله‌کشی مسی و خطوط لوله را به هم جوش می‌دهند. آنها باید ارتباطات خوبی داشته باشند و تخصص مکانیکی داشته باشند. برای داشتن شغل در این حرفه، جوشکاران باید مدرک دیپلم دبیرستان یا معادل آن را داشته باشند. بسیاری از آنها با گذراندن دوره‌ها یا دوره‌های کار آموزی گواهی جوشکاری می‌گیرند.

9. آسیابان

آسیابان‌ها تجهیزات و ماشین آلات را نصب و نگهداری می کنند. آنها اغلب در کارخانه ها، سایت های ساختمانی و نیروگاه ها کار می کنند. آنها ملزم به خواندن برنامه های فنی پیچیده و عیب یابی تحت فشار هستند. آن‌ها باید مهارت‌های فنی و حل مسئله زیادی را نشان دهند. آسیابان‌ها باید حداقل مدرک دیپلم دبیرستان یا معادل آن را داشته باشند.

10. مهندس بسته‌بندی

مهندسان بسته‌بندی ایده‌های بسته‌بندی را توسعه می‌دهند، تحقیقات انجام می‌دهند و تولید بسته بندی را ارزیابی می‌کنند. کارکنان این حوزه از دانش علمی، مهندسی و فناوری خود برای طراحی بسته بندی محصولات استفاده می کنند. مهندسان بسته‌بندی باید حل کننده مشکلات و ارتباط دهندگان خوبی باشند. آنها همچنین باید دارای مدرک لیسانس مهندسی و مجوز مهندسی حرفه‌ای باشند.

11. مدیر کارخانه

مدیران کارخانه بر عملیات کارخانه‌های تولیدی نظارت می‌کنند. آنها کارکنان را مدیریت می‌کنند، فرآیندها را نظارت می‌کنند و کنترل کیفیت را انجام می‌دهند. آنها همچنین کارمندان را استخدام می‌کنند، برنامه‌ریزی می‌کنند و سهمیه‌های خاصی را حفظ می‌کنند. مدیران کارخانه باید مهارت‌های حل مسئله و تفکر انتقادی عالی داشته باشند تا در این نقش به خوبی عمل کنند. برای تبدیل شدن به یک مدیر کارخانه، افراد معمولأ به مدرک لیسانس در مهندسی یا مدیریت بازرگانی نیاز دارند. برخی از مدیران کارخانه دارای دیپلم دبیرستان و بیش از 10 سال سابقه کار هستند. R

بیشتر بخوانید:

مطالب مرتبط:

مصاحبه موفق: چگونه برای یک شغل مصاحبه کنیم

آداب مصاحبه شغلی

۱۰ مهارت ارتباطی برای موفقیت شغلی

توسعه شغلی: تعریف و نکات

چگونه رضایت شغلی را افزایش دهیم

نظریه هوش‌های چندگانه گاردنر و انتخاب‌های شغلی

راهکارهای غلبه بر اضطراب مصاحبه شغلی

سنجمان را امتحان کنید!

با استفاده از سنجمان، در زمان صرفه جویی کنید

مطالب مرتبط