فرهنگ کسب و کار
فرهنگ یک کسب و کار در طول زمان توسعه مییابد. زیرا مدیریت و کارکنان ارزشهای شرکت خود را تعیین میکنند. بسیاری از شرکتها قصد دارند فرهنگی داشته باشند که واجد شرایطترین نامزدها را جذب کند، در حالی که کارمندان احتمالی ممکن است به دنبال محل کاری باشند که از ارزشهای شخصی آنها حمایت کند. فرهنگ کسب و کار هر شرکتی منحصر به نگرشها و اقدامات آن است. در این مقاله اهمیت فرهنگ کسب و کار را هم برای کارفرمایان و هم برای کارمندان توضیح میدهیم و نکاتی را در مورد ترویج فرهنگ کسب و کار مثبت در محل کار شما ارائه میدهیم.
فرهنگ کسب و کار چیست؟
فرهنگ کسب و کار ترکیبی از ارزشها، رفتارها و اهداف در یک محل کار است. این موضوع تحت تأثیر کارمندان و کارفرمایان و همچنین مشتریان یا شرکای تجاری است. فرهنگ کسب و کار یک شرکت شامل عناصر مختلفی است، از سیاستهای رسمی گرفته تا تعاملات گاه به گاه بین همکاران. برخی از شرکتها محیطی آرام را برای جذب کارکنان خلاق ترویج میکنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برای دستیابی به اهداف خود به حرفهای بودن و ساختار نیاز داشته باشند.
چرا فرهنگ کسب و کار مهم است؟
فرهنگ کسب و کار از این جهت مهم است که حس اجتماع را در بین کارکنان ایجاد میکند و ارزشهای حرفهای را حفظ میکند. فرهنگ میتواند توانایی یک شرکت برای برقراری ارتباط داخلی، غلبه بر موانع و جذب استعدادهای با کیفیت را تعیین کند. در طول فرآیند استخدام، کارفرمایان اغلب در نظر میگیرند که متقاضی چقدر با همکارانش کنار میآید و مطابق با فرهنگ شرکت خود عمل میکند. برخی از مزایای فرهنگ تجاری قوی عبارتند از: تعهد، بهره وری، حفظ کارکنان، شهرت مثبت.
تعهد
فرهنگ شرکت می تواند به طور مستقیم بر میزان مشارکت افراد در کار خود تأثیر بگذارد. هنگامی که کارکنان از فرهنگ محل کار خود لذت میبرند، احتمالاً تلاش و مراقبت بیشتری برای مسئولیتهای خود انجام میدهند. فرهنگ قوی شرکت دارای ارزشهای واضحی است که میتواند کارکنان را برای موفقیت ترغیب کند. همچنین میتواند ارتباط روشنی بین وظایف فردی هر کارمند و ماموریت شرکت ایجاد کند.
بهرهوری
بهرهوری کارکنان میتواند به طور مستقیم با فرهنگ شرکت مرتبط باشد. افرادی که از جو کاری خود لذت میبرند احتمالاً کارشان را با کیفیت بهتری انجام میدهند. بسیاری از سازمانها مرخصی با حقوق و مزایای دیگری را ارائه میدهند و به کارکنان فرصتهایی برای استراحت میدهند تا بتوانند در هنگام کار بهرهورتر باشند. افراد مختلف به محیطهای متفاوتی نیاز دارند تا بیشترین بهرهوری را داشته باشند، بنابراین مهم است که بدانید سبک کاری شما با فرهنگ شرکت چگونه مقایسه میشود.
حفظ کارکنان
بسیاری از شرکتها تلاش میکنند تا فرهنگ خود را تا حد امکان پذیرا کنند تا بهترین نامزدها را برای یک موقعیت استخدام کنند و نگه دارند. هنگامی که یک شرکت مزایای سخاوتمندانه و محیط کار مثبت را ارائه میدهد، متقاضیان با استعداد احتمالاً درخواست میدهند. فرهنگ شرکت همچنین میتواند کارکنان فعلی را تشویق کند که به جای در نظر گرفتن فرصتهای شغلی دیگر، به شغل خود در سازمان خود ادامه دهند.
شهرت مثبت
شرکتهایی با ارزشهای قوی که در جامعه خود فعال هستند، اغلب شهرت خوبی کسب میکنند که میتواند فرصتهای تجاری جدیدی ایجاد کند و مشتریان را به ارمغان بیاورد. بسیاری از مصرفکنندگان از زمانی که یک شرکت یکپارچگی نشان میدهد و برای کارکنان خود با سرمایهگذاری در فرهنگ محل کار ارزش قائل است، قدردانی میکنند. یک شهرت مثبت همچنین میتواند افراد با استعداد را تشویق کند تا مهارتهای خود را به شرکت بیاورند.
عناصر فرهنگ کسب و کار چیست؟
فرهنگ کسب و کار شامل طیف گستردهای از عناصر است که بر شیوههای تجاری و رفتارهای محل کار تأثیر میگذارد. هدف کسبوکارها این است که فرهنگ مشخصی داشته باشند تا نامزدهایی را جذب کنند که در محیط خاص خود پیشرفت کنند. کارمندان و کارفرمایان هر دو از درک مهمترین عناصر فرهنگ محل کار در سازمان خود سود می برند. برخی از رایجترین عناصر فرهنگ کسب و کار عبارتند از: ارزش ها، ماموریت، خط مشیها، محیط، رفتارهای کارکنان
ارزشها
ارزشها، باورهای اولیه یک شرکت هستند که به شکلگیری طرز فکر و رفتار کارکنان کمک میکنند. شرکتها ارزشهای خود را بر اساس نوع کاری که انجام میدهند و نیازهای کارکنان خود انتخاب میکنند. هنگامی که به دنبال شغل جدید هستید، به دنبال شرکتی باشید که ارزشهای شما را به اشتراک بگذارد تا تجربه شما در محل کار را بهبود بخشد. چند نمونه از ارزش های شرکت عبارتند از: دقت، صداقت، فداکاری، خلاقیت، قابل اعتماد بودن.
ماموریت
ماموریت یک شرکت، هدف و اهداف کسب و کار را خلاصه میکند و انگیزه مشترک کارکنان را توضیح میدهد. چشم انداز یک کسب و کار به طور مستقیم بر فرهنگ تأثیر میگذارد و همه کارکنان را تشویق میکند تا در جهت یک هدف مشترک کار کنند. کارکنانی که به مأموریت شرکت خود ایمان دارند، احتمالاً روی رشد شرکت سرمایهگذاری میکنند و به کار خود متعهدتر هستند.
خط مشی
خط مشی شرکت شامل قوانین، مقررات و مزایای استخدام است. سیاست با سرمایه گذاری در خشنودی کارکنان، پاداش دادن به موفقیتها و فراهم کردن فرصتهایی برای رشد، بر فرهنگ تأثیر میگذارد. خط مشی شرکت میتواند تجربه کار یک کارمند در یک شرکت را غنی کند و نامزدهای واجد شرایط بیشتری را جذب کند. نمونه هایی از سیاستهایی که بر فرهنگ شرکت تأثیر می گذارد عبارتند از: نوع لباس پوشیدن، زمان پرداخت، رویههای ارزیابی، برنامههای سلامتی، برنامه کاری انعطافپذیر.
محیط
طراحی محل کار و دفتر کار نیز میتواند به فرهنگ شرکت کمک کند. شرکتی که برای همکاری منظم ارزش قائل است ممکن است طراحی دفتر باز را انتخاب کند در حالی که یک کسب و کار با بسیاری از کارگران مستقل ممکن است مکانی با دفاتر خصوصی انتخاب کند. محیط همچنین شامل مزایایی مانند تجهیزات با کیفیت بالا، یک اتاق استراحت مجهز یا یک باشگاه ورزشی است. برخی از شرکتها به کارمندان خود اجازه میدهند تا از راه دور کار کنند تا بتوانند محیط خود را سفارشی کنند.
رفتارهای کارکنان
اعمال و رفتار کارکنان یکی از جنبههای مهم فرهنگ شرکت است. روشی که افراد کار خود را تکمیل میکنند و با یکدیگر در دفتر ارتباط برقرار میکنند، میتواند بر توانایی آنها برای موفقیت تأثیر بگذارد. رفتارهای کارکنان که بر فرهنگ تأثیر میگذارد میتواند شامل رویدادهای تیم سازی، آداب ایمیل، به اشتراک گذاشتن قدردانی با دیگران و داشتن نگرش مثبت نسبت به مشتریان باشد. R
مطالب مرتبط:
شیوههای بد مدیریت که فرهنگ سازمان را تضعیف میکند
فرهنگ سازمانی و ارتباطات مؤثر در سازمان
چگونه فرهنگ سازمانی را ارتقا دهیم؟
انیاگرام در استخدام و تأمین نیروی انسانی