مثبت اندیشی در محل کار

مثبت اندیشی در محل کار

مثبت اندیشی فرآیند قدرتمندی است که می‌تواند زندگی حرفه‌ای شما را به طرق مختلف بهبود بخشد. این فرآیند در محل کار ممکن است به شما کمک کند با انگیزه بمانید و با دیگران بهتر کار کنید. در این مقاله به مزایای حرفه‌ای تفکر مثبت، چگونگی شروع مثبت اندیشی و نکاتی برای حفظ دیدگاه مثبت می‌پردازیم.

مثبت اندیشی چیست؟

مثبت اندیشی روشی برای پردازش اطلاعات با دیدگاهی خوش بینانه است. اینگونه افراد می‌دانند که زندگی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما آنها به جای شکست، با قاطعیت به چالش‌ها برخورد می‌کنند. آنها قاطعانه به جلو حرکت می‌کنند و در صورت نیاز برای انجام کار به دنبال کمک هستند. از آنجایی که آنها به خود و توانایی‌هایشان و همچنین توانایی‌های دیگرانی که با آنها کار می‌کنند باور دارند، مثبت‌اندیشان مطمئن هستند که می‌توانند بر تمامی موانعی که با آن‌ها برخورد می‌کنند غلبه کنند.

فواید مثبت اندیشی در محیط کار

مثبت اندیشی چندین مزیت بزرگ برای حرفه شما دارد. این بر طرز فکر شما در مورد کارتان و دیدگاه همکاران و مشتریان شما تأثیر می‌گذارد. اینها تنها چند مورد از مزایای حفظ ذهنیت مثبت در کار است:

سطح استرس را کاهش می‌دهد:

وقتی چالش‌ها را به‌عنوان شکست‌های جزئی به جای محرک استرس می‌بینید، احساس شادی بیشتری خواهید کرد و بهتر می‌توانید موانع حرفه‌ای را مدیریت کنید. مثبت اندیشان همچنین در هنگام بروز مشکلات روی آنها تمرکز نمی‌کنند. احساس شادی و پایین نگه داشتن سطح استرس خود در محل کار به شما کمک می‌کند تا در حرفه خود پیشرفت کنید، به خصوص زمانی که کار سخت باشد.

بهره‌وری را افزایش می‌دهد:

مثبت اندیشی مغز شما را تحریک می‌کند تا مطمئن شود که در بهترین حالت خود عمل می‌کند. همچنین سطح انرژی شما را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود هوشیارتر و مجهزتر برای انجام وظایف خود باشید. همانطور که استرس شما را کاهش می‌دهد، مثبت اندیشی همچنین به شما کمک می‌کند تا برای بهبود تمرکز خود واضح‌تر فکر کنید.

حل مسئله را بهبود می‌بخشد:

 افراد مثبت اندیش برای در نظر گرفتن احتمالات مختلف مجهزتر هستند که این ویژگی خوبی برای حل مسئله است. این توانایی برای همه از نمایندگان خدمات مشتری که مشتریان دشوار را مدیریت می‌کنند تا مهندسانی که محصولات جدید را توسعه می‌دهند مفید است.

از کسب مهارت پشتیبانی می‌کند:

 همانطور که مثبت اندیشی ذهن شما را باز می‌کند، به شما کمک می‌کند تا از همکاران خود یاد بگیرید و مهارت‌های جدید را از طریق برنامه‌های آموزشی رسمی کسب کنید. همچنین تمایل بیشتری برای امتحان کردن چیزهای جدید خواهید داشت زیرا احساس اطمینان بیشتری می‌کنید که می‌توانید مهارت کسب کنید.

به تصمیم‌گیری کمک می‌کند:

بدون استرس بر قضاوت شما، یک طرز فکر مثبت می‌تواند به شما کمک کند تصمیمات واضح‌تر و بهتری بگیرید. شما احساس اطمینان بیشتری خواهید کرد که تصمیمات درستی می‌گیرید، زیرا اطمینان دارید که در پایان همه چیز به طور رضایت بخشی حل می‌شود.

شما را قادر می‌سازد تا فرصت‌ها را غنیمت بشمارید:

 نگرش مثبت شما را تشویق می‌کند تا از فرصت‌ها، از جمله برنامه‌های ترفیع و آموزشی استفاده کنید، زیرا نسبت به افراد منفی اندیش احساس اطمینان بیشتری خواهید کرد که از منطقه امن خود خارج شوید. فرصت‌ها را به‌جای تهدید به‌عنوان فرصت‌هایی برای پیشرفت خواهید دید و اعتماد دارید که دانش و توانایی مقابله با این چالش‌های محل کار را دارید. استفاده از فرصت‌ها به‌موقع به‌وجود آمدن آن‌ها، شانس بیشتری برای موفقیت شغلی به شما می‌دهد تا اینکه در همان مکان بمانید و هرگز ریسک نکنید.

تعامل را تسهیل می‌کند:

بسیاری از مردم به طور طبیعی به سمت افراد مثبت گرایش پیدا می‌کنند که ایجاد روابط مثبت در محل کار را آسان‌تر می‌دانند. هنگامی که این روابط شکل گرفت، مثبت اندیشان تعامل و برقراری ارتباط با همکاران خود را آسان‌تر از دیگران می‌یابند. وقتی به خوبی با دیگران تعامل داشته باشید، کار تیمی و شبکه سازی را آسان‌تر می‌کنید و افراد بیشتری را کشف می‌کنید که از ایده ها و مسیر شغلی شما حمایت می‌کنند.

به شما در مدیریت بازخورد و تعارض کمک می‌کند:

مثبت اندیشان بازخورد و تعارض را فرصت‌هایی برای رشد و بهبود می‌دانند. بازخورد به شما کمک می‌کند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید تا بتوانید کارمند بهتری شوید. درک این نکته که همه همیشه با شما موافق نیستند می‌تواند به شما کمک کند تا درگیری را در چشم انداز خود نگه دارید، که به شما کمک می‌کند تا از فردی که با او مخالف هستید گوش کنید و یاد بگیرید.

تاب آوری را افزایش می‌دهد:

یک نگرش مثبت تضمین نمی‌کند که همه چیز همیشه مطابق میل شما پیش می‌رود، اما به شما کمک می‌کند موانع شغلی را در چشم انداز قرار دهید و با عزم راسخ برای موفقیت به حرکت رو به جلو ادامه دهید.

چگونه مثبت فکر کنیم

تغییر نگرش و مثبت اندیشی یک عادت حرفه‌ای ارزشمند است. از آنجایی که هر فرد متفاوت است، تکنیک‌هایی که به برخی افراد کمک می‌کند مثبت فکر کنند برای دیگران موثر نخواهد بود. با این حال، تکنیک‌های زیر به بسیاری از افراد کمک می‌کند تا ذهنیت خود را بهبود بخشند و مثبت‌تر فکر کنند:

عادات فکری خود را ارزیابی کنید:

برای تجزیه و تحلیل چگونگی و چرایی پردازش اطلاعات زمان بگذارید. به عنوان مثال، اگر در جلسه‌ای با فردی هستید که رفتاری تا حدودی منفی دارد، اولین فکر شما چیست؟ سپس، گام های کوچکی بردارید تا عادات فکری خود را دوباره بازیابی کنید تا مثبت تر باشید. به عنوان مثال، در مثال قبلی، ممکن است فکر کنید که آنها مشارکت شما در جلسه را دوست ندارند یا قدردانی نمی‌کنند. می‌توانید به مرور زمان فکر خود را تغییر دهید و در نظر بگیرید که ممکن است روز بدی داشته باشند یا استرس‌های دیگری در زندگی‌شان خارج از محل کار داشته باشند.

مراقبت از خود را تمرین کنید:

تقریباً 8 ساعت خواب در هر شب به شما کمک می‌کند تا در محل کار بهتر عمل کنید. خوردن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا احساس انرژی کنید و برای انجام وظایف خود آماده باشید.

از فعالیت‌های تقویت‌کننده خلق و خو لذت ببرید:

برای فعالیت‌های مثبتی که استرس را از بین می‌برند و خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشند، وقت بگذارید، مانند مدیتیشن، یوگا، گذراندن وقت باکیفیت با دوستان، سرگرمی یا فعالیت دیگری که از آن لذت می‌برید. هر چیزی که به شما احساس خوبی می‌دهد باید دیدگاه شما را بهبود بخشد.

با افراد مثبت معاشرت کنید:

 مثبت بودن دیگران می‌تواند روحیه شما را بالا ببرد. سعی کنید روابط خود را با همکاران مثبت ایجاد کنید.

قدردانی را تمرین کنید:

توجه به چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید، مانند دستاوردهایتان و سایر عناصر مثبت زندگیتان، می‌تواند طرز فکر شما را بهبود بخشد. می‌توانید یادداشت‌های ذهنی بردارید یا چیزهای خوبی را که هر روز رخ می‌دهد در یک مجله فهرست کنید.

نکاتی برای حفظ ذهنیت مثبت

حفظ نگرش مثبت می‌تواند گاهی چالش برانگیز باشد. شکست‌ها و ناامیدی‌ها به طور دوره‌ای رخ می‌دهد و این می‌تواند تفکر را تغییر دهد و باعث ایجاد افکار منفی شود. این استراتژی‌ها می‌توانند به شما کمک کنند حتی در مواجهه با چالش‌ها، ذهنیت مثبت خود را حفظ کنید:

افکار منفی را به چالش بکشید:

 از درستی تصورات خود سؤال کنید و سعی کنید افکار خود را مجدداً چارچوب‌بندی کنید. به عنوان مثال، یک ضرب الاجل محدود می‌تواند فرصتی برای بهبود بهره‌وری و آزمایش خود باشد تا یک چالش غیر قابل حل. وقتی ایرادات تفکر منفی خود را می‌بینید، حفظ ذهنیت مثبت بسیار آسان‌تر است.

به دنبال چیزهای خوب باشید:

به دنبال چیزهای خوب باشید که در اطرافتان اتفاق می‌افتد و زمانی که احساس کردید دیدگاه مثبت شما از بین می‌رود، روی آنها تمرکز کنید. محبت خانواده و دوستانتان، حمایت همکارانتان و حتی زیبایی طبیعت همگی می‌توانند احساس مثبت‌تری در شما ایجاد کنند. سعی کنید این افکار مثبت را به محیط کار منتقل کنید.

چیزهای تحت کنترل خود را تغییر دهید:

شما نمی‌توانید همه چیز را در زندگی کنترل کنید، بنابراین روی آنچه می‌توانید تمرکز کنید. حلال مشکل شوید و به دنبال راه‌هایی برای بهبود وضعیت خود در زمانی که همه چیز اشتباه می‌شود، باشید. اگر نمی‌توانید راه حلی بیابید، به دنبال لحظه‌های قابل آموزش باشید و با این آگاهی که اوضاع همیشه می‌تواند بهتر شود، خود را آرام کنید.

روی تصویر بزرگ تمرکز کنید:

اگر احساس می‌کنید که تسلیم منفی‌گرایی شده‌اید، بپرسید که آیا چالش‌های شما در آینده اهمیت خواهند داشت یا خیر. این سوال می‌تواند مشکلات را کوچکتر جلوه دهد و آرامشی را که برای حفظ ذهنیت مثبت خود نیاز دارید به شما بدهد.

اشتباهات خود را بپذیرید:

اشتباه کردن صرفا بخشی از انسان بودن است، بنابراین سعی کنید به اشتباهات خود فکر نکنید. هر اشتباهی یک فرصت یادگیری است. مشخص کنید که در آینده چه کارهای متفاوتی می توانید انجام دهید و به اشتباهات خود به عنوان فرصت هایی برای بهبود نگاه کنید. R

نمونه های پرکاربرد تست شخصیت:

آزمون MBTI آنلاین کلیک کنید

برای انجام تست نئو آنلاین کلیک کنید

تست DISC

برای انجام آزمون کتل آنلاین کلیک کنید.

مطالب مرتبط:

چگونه در طول مصاحبه بر نقاط قوت شخصی خود تأکید کنید

چرا کارفرمایان در مصاحبه سوالات عجیب می‌پرسند؟

راهکارهای غلبه بر اضطراب مصاحبه شغلی

سوال مصاحبه: «چرا این شغل؟»

سؤالات مصاحبه درباره سابقه کاری (همراه با نمونه پاسخ)

سنجمان را امتحان کنید!

با استفاده از سنجمان، در زمان صرفه جویی کنید

مطالب مرتبط