کارآفرین

کارآفرین

کارآفرین کیست؟

کارآفرین فردی است که ریسک زیادی را متحمل می‌شود و یک کسب و کار جدید ایجاد می‌کند.  فرآیند راه اندازی یک کسب و کار به عنوان کارآفرینی شناخته می‌شود. کارآفرین معمولاً به عنوان یک مبتکر، منبع ایده‌ها، کالاها، خدمات و کسب و کار یا رویه های جدید دیده می‌شود. کارآفرینان با استفاده از مهارت ها و ابتکار، برای پیش بینی نیازها و ارائه ایده‌های خوب جدید به بازار، نقش کلیدی در هر اقتصادی ایفا می‌کنند. کارآفرینی که در پذیرش ریسک‌های ایجاد یک استارتاپ موفق است، با سود، شهرت و فرصت‌های رشد پاداشی دائمی می‌گیرد.

برای انجام تست شخصیت کارآفرین کلیک کنید

نکات کلیدی

  • فردی که ریسک راه اندازی یک کسب و کار جدید را به عهده می‌گیرد، کارآفرین نامیده می شود.
  • شرکتی را که کارآفرین برای تحقق ایده خود ایجاد می‌کند، به عنوان کارآفرینی شناخته می‌شود. کارآفرین سرمایه و نیروی کار را به منظور تولید کالا یا خدمات برای سود تأمین می‌کند.
  • کارآفرینی بسیار پر ریسک است، اما همچنین می‌تواند بسیار با ارزش باشد، زیرا به تولید ثروت اقتصادی، رشد و نوآوری کمک می‌کند.
  • اطمینان از تامین مالی برای کارآفرینان کلیدی است

برای انجام تست شخصیت انیاگرام کلیک کنید

کارآفرینی چگونه عمل می‌کند؟

کارآفرینی یکی از منابعی است که اقتصاددانان آن را جزء لاینفک تولید می‌دانند، سه منبع دیگر زمین، منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه هستند. یک کارآفرین سه مورد اول را برای تولید کالا یا ارائه خدمات ترکیب می‌کند. آنها معمولاً یک طرح تجاری ایجاد می‌کنند، نیروی کار استخدام می‌کنند، منابع مالی را تأمین می‌کنند و رهبری و مدیریت را برای کسب و کار فراهم می‌کنند. کارآفرینان معمولاً هنگام تأسیس شرکت خود با موانع زیادی روبرو می‌شوند. سه موردی که بسیاری از آنها به عنوان چالش برانگیزترین آنها ذکر می کنند به شرح زیر است:

  • غلبه بر بوروکراسی
  • استخدام استعداد
  • تأمین بودجه

چگونه یک کارآفرین شویم؟

برخلاف حرفه‌های سنتی، که اغلب مسیر مشخصی برای دنبال کردن وجود دارد، مسیر کارآفرینی برای بیشتر افراد مبهم است. چیزی که برای یک فرد جواب می‌دهد ممکن است برای فرد بعدی جواب ندهد و بالعکس. با این اوصاف، هفت مرحله کلی وجود دارد که بیشتر، کارآفرینان موفق، آنها را دنبال کرده اند:

برای انجام تست مایرز-بریگز MBTI کلیک کنید

ویژگی کارآفرینان

داستان‌های موفقیت کارآفرینی چه چیز مشترکی دارند؟ آنان افراد سخت کوشی هستند که وارد حیطه مورد علاقه خود شده‌اند. موارد زیر چند ویژگی لازم برای افراد موفق در این زمینه است.

1. همه کاره

هنگام شروع کار، ضروری است تا جایی که امکان دارد همزمان شخصاً فروش و سایر تعاملات با مشتری را مدیریت کنید. تماس مستقیم با مشتری روشن‌ترین راه برای دریافت بازخورد صادقانه در مورد آنچه بازار هدف می پسندد و شما می توانید بهتر انجام دهید است. اگر همیشه عملی نیست که تنها رابط مشتری باشید، کارآفرینان باید کارکنان را آموزش دهند تا نظرات مشتریان را به طور طبیعی دعوت کنند. این نه تنها باعث می‌شود مشتریان احساس قدرت کنند، بلکه مشتریان شادتر احتمالاً کسب‌وکار را به دیگران توصیه می‌کنند.

2. انعطاف پذیری

تعداد کمی از صاحبان کسب و کار موفق فرمول های عالی را مستقیماً پیدا می‎کنند. برعکس: ایده ها باید در طول زمان شکل بگیرند. چه در طراحی محصول و چه در اقلام غذایی در منو و …، یافتن نقطه طلایی نیاز به آزمون و خطا دارد.

3. هوش مالی

 از آنجایی که اکثر مشاغل جدید در سال اول سودی به دست نمی‌آورند، با کنار گذاشتن پول برای موارد احتمالی، به کارآفرینان در کاهش خطر کمبود بودجه کمک می‌کند. در رابطه با این موضوع، ضروری است که هزینه‌های شخصی و تجاری را جدا نگه دارید، و هرگز برای پوشش هزینه‌های زندگی روزانه از  سرمایه‌های تجاری خود استفاده نکنید.

البته، پرداخت حقوق واقعی به خود مهم است که به شما امکان می دهد موارد ضروری را پوشش دهید، اما نه خیلی بیشتر. به ویژه جایی که سرمایه گذاران درگیر هستند. البته، چنین فداکاری‌هایی می‌تواند روابط با عزیزانی را که ممکن است نیاز به تطبیق با استانداردهای پایین‌تر زندگی و تحمل نگرانی در مورد به خطر انداختن دارایی‌های خانواده داشته باشند، تیره کند. به همین دلیل، کارآفرینان باید این مسائل را زودتر از موعد بیان کنند، و مطمئن شوند که خانواده‌ی آنها از لحاظ روحی در جریان هستند.

4. تاب‌آوری

راه اندازی کسب و کار خود بسیار دشوار است، به خصوص شروع کار از ابتدا. این نیاز به زمان، فداکاری و شکست زیادی دارد. یک کارآفرین موفق باید در برابر تمام مشکلات در مسیر پیش رو انعطاف پذیر باشد. هر زمان که با شکست یا طرد مواجه می‌شوند، باید به پیشروی ادامه دهند. شروع کسب و کار شما یک فرآیند یادگیری است و هر فرآیند یادگیری با منحنی یادگیری همراه است که می تواند خسته کننده باشد. اگر می خواهید موفق شوید، مهم است که هرگز در زمان های سخت تسلیم نشوید.

5. تمرکز

همانطور که تاب آوری اهمیت دارد، یک کارآفرین موفق باید تمرکز خود را نیز حفظ کند و سر و صدا و تردیدهای ناشی از راه اندازی یک کسب و کار را از بین ببرد. منحرف شدن، باور نداشتن توانایی‌ها و  ایده های خود، و از دست دادن هدف نهایی، نسخه ای برای شکست است. یک کارآفرین موفق همیشه باید به خاطر داشته باشد که چرا کسب و کار را شروع کرده و دوباره شروع خواهد کرد.

کارآفرینی اجتماعی

هدف کارآفرینی اجتماعی ایجاد منفعت برای جامعه و نوع بشر است. آنها بر کمک به جوامع یا محیط زیست از طریق محصولات و خدمات خود تمرکز می‌کنند. آنها توسط سود هدایت نمی‌شوند، بلکه بیشتر با کمک به دنیای اطراف خود هدایت می‌شوند.

کارآفرینان و اقتصاد

در زبان اقتصاددان، یک کارآفرین به عنوان عامل هماهنگ کننده در اقتصاد سرمایه داری عمل می‌کند. این هماهنگی به شکل منابعی است که به سمت فرصت‌های سود بالقوه جدید هدایت می‌شوند. کارآفرین منابع مختلف، اعم از محسوس و نامشهود را به حرکت در می آورد و تشکیل سرمایه را ارتقا می‌دهد.

در بازاری که پر از عدم قطعیت است، این کارآفرین است که در واقع می‌تواند به رفع عدم قطعیت کمک کند، زیرا آنها قضاوت می‌کنند یا ریسک را به عهده می‌گیرند. تا جایی که سرمایه‌داری یک سیستم سود و زیان پویا است، کارآفرینان به کشف روش‌های کارآمد می‌پردازند و دانش لازم برای آن را به طور مداوم کسب می‌کنند.

چگونه کارآفرینی به اقتصاد کمک می کند؟

پرورش کارآفرینی می تواند از چند جهت بر اقتصاد و جامعه تأثیر مثبت بگذارد. برای شروع، کارآفرینان کسب و کارهای جدیدی ایجاد می‌کنند. آنها کالاها و خدمات را اختراع می‌کنند و در نتیجه اشتغال ایجاد می‌کنند و اغلب یک اثر موج دار ایجاد می‌کنند و باعث توسعه هر چه بیشتر می‌شود. به عنوان مثال، پس از شروع چند شرکت فناوری اطلاعات در هند در دهه 1990، مشاغل در صنایع مرتبط مانند عملیات مرکز تماس و ارائه دهندگان سخت افزار نیز شروع به توسعه کردند و خدمات و محصولات پشتیبانی را ارائه کردند.

کارآفرینان به درآمد ناخالص ملی اضافه می کنند. کسب و کارهای موجود ممکن است محدود به بازارهای خود باقی بمانند و در نهایت به سقف درآمدی خود برسند. اما محصولات یا فناوری های جدید بازارهای جدید و ثروت جدیدی ایجاد می‌کنند. و افزایش اشتغال و درآمد بیشتر به پایه مالیاتی کشور کمک می‌کند و امکان هزینه‌های بیشتر دولت را برای پروژه های عمومی فراهم می‌کند.

کارآفرینان تغییرات اجتماعی را ایجاد می کنند. آنها با اختراعات منحصر به فردی که وابستگی به روش‌ها و سیستم‌های موجود را کاهش می‌دهد، سنت شکنی می‌کنند و گاهی اوقات آنها را منسوخ می‌کند. برای مثال، گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن‌های آن‌ها، کار و بازی را در سراسر جهان متحول کرده‌اند.

کارآفرینان در پروژه های اجتماعی سرمایه گذاری می‌کنند و به موسسات خیریه و سایر سازمان‌های غیر انتفاعی کمک می‌کنند و از اهدافی فراتر از خودشان حمایت می‌کنند. به عنوان مثال، بیل گیتس از ثروت قابل توجه خود برای آموزش و ابتکارات بهداشت عمومی استفاده کرده است.

اکوسیستم‌های کارآفرینی

تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد سطوح بالای خوداشتغالی می‌تواند توسعه اقتصادی را متوقف کند: اگر کارآفرینی به درستی تنظیم نشود، می‌تواند منجر به اعمال ناعادلانه بازار و فساد شود و تعداد زیاد کارآفرینان می‌توانند نابرابری درآمدی را در جامعه ایجاد کنند. با این حال، به طور کلی، کارآفرینی یک محرک حیاتی برای نوآوری و رشد اقتصادی است. بنابراین، تقویت کارآفرینی بخش مهمی از استراتژی‌های رشد اقتصادی بسیاری از دولت‌ها در سراسر جهان است.

برای این منظور، دولت‌ها معمولاً به توسعه اکوسیستم‌های کارآفرینی کمک می‌کنند، که ممکن است شامل خود کارآفرینان، برنامه‌های کمکی تحت حمایت دولت و سرمایه‌گذاران خطرپذیر باشد. آنها همچنین ممکن است شامل سازمان های غیر دولتی مانند انجمن های کارآفرینان، مراکز رشد کسب و کار و برنامه های آموزشی باشند.

به عنوان مثال، دره سیلیکون کالیفرنیا اغلب به عنوان نمونه ای از یک اکوسیستم کارآفرینی با عملکرد خوب ذکر می شود. این منطقه دارای یک پایگاه سرمایه گذاری خطرپذیر به خوبی توسعه یافته، یک مجموعه بزرگ از استعدادهای تحصیلکرده، به ویژه در زمینه های فنی، و طیف گسترده ای از برنامه های دولتی و غیردولتی است که سرمایه گذاری های جدید را تقویت می کند و اطلاعات و حمایت از کارآفرینان را فراهم می کند.

سخن پایانی

کارآفرین فردی است که ایده یا محصولی را انتخاب می‌کند و یک کسب و کار ایجاد می‌کند، فرآیندی که به عنوان کارآفرینی شناخته می‌شود. ایجاد یک کسب و کار مستلزم کار و فداکاری زیادی است. کارآفرینان ریسک پذیرانی با انگیزه بالا هستند که چشم انداز دارند و برای رسیدن به آن چشم انداز فداکاری زیادی می‌کنند.

کارآفرینان به این دلیل وارد بازار می‌شوند که عاشق کاری هستند که انجام می‌دهند، معتقدند محصولشان تأثیر مثبتی خواهد داشت و امیدوارند از تلاش‌هایشان سود ببرند. اقداماتی که کارآفرینان برمی دارند به اقتصاد دامن می زند. آن‌ها مشاغلی ایجاد می‌کنند که افراد را استخدام می‌کنند و محصولات و خدماتی را ایجاد می‌کنند که مصرف کنندگان خریداری می‌کنند.

REF

پیشنهاداتی برای مطالعه بیشتر:

کارآفرین یا کارمند

مدل RIASEC (کدهای هالند)

نرم‌افزارهای منابع انسانی

تقویت هوش هیجانی

تست هالند : تست رغبت سنج شغلی

سنجمان را امتحان کنید!

با استفاده از سنجمان، در زمان صرفه جویی کنید

مطالب مرتبط